Hat láb – két szív – egy büszkeség

Fogadjátok szeretettel Baumann Kriszta, PetMED brand manager és kutya tréner szubjektív beszámolóját az első HDR élményéről:

Azoknak, akik nem ismerik a Hard Dog Race-t, ez lényegében egy terepfutó verseny, ahol a kutyáddal együtt kell az akadályokat leküzdeni. De ettől mégis jóval több. Hogy miért gondolom ezt? A szakemberek egyetértenek abban, hogy a kutyák alapvetően bizalmatlannak vannak kódolva. (Egyik jobban, a másik kevésbé.) Ez teljesen érthető, hiszen a vadonban a túlélésük múlott az éberségükön. Mivel azonban hatalmas motiváció számukra, hogy a gazdával együtt oldanak meg feladatokat ezért a kedvéért önmagukat is legyőzve képesek teljesíteni.

A kérdés azonban jogosan merül fel:
Bízol annyira a kutyádban, hogy egy éjsötét alagúton hagyod, hogy átvezessen? Ő pedig bízik benned annyira, hogy akár vaktában ugrik be valahova, amiről nem tudja, hogy mi az és mi van benne? Ez a bizalom elérhető legmagasabb foka egymás iránt, amiért a párosok minden nap megdolgoznak.
És pontosan erről szól a Hard Dog Race. Mire a célvonalig elértek természetes és épített akadályokon juttok keresztül. Sárban, vízben, ha kell hegynek fel vagy a lankákon lefelé futva.

Mindenféle, fajta kutyával indulnak a résztvevők a 4 Kg-os Yorkshire Terrier-től a 80 Kg-os Dog-ig. És természetesen keverékekkel is. Nem a méret a lényeg. Bár, ha arra gondolunk, hogy bizonyos helyeken esetleg fel kell emelni a kutyát…
Lehetőség van az akadályoknál azok kiváltására is a megfelelő számú büntető guggolás végrehajtásával. Természetesen ez csak a gazdira vonatkozik! ?
Beszéltem olyan versenyzővel, – saját maga mesélte – aki leginkább a guggolásokkal operált. Persze számára nem az időmérés volt a lényeg. Jószolgálti résztvevő volt, aki egy mentett kutyussal teljesítette a távot.

Vannak olyan szervezetek, akik csapatban indulnak a mentettjeikkel. Ez a szép kezdeményezés egyrészt felhívja a figyelmet a Magyarországon egyre sokasodó gazdátlan állatok kilátástalan helyzetére. Másrészt, segíthet egyes kutyusoknak gazdára találni.
Egy szó, mint száz, aki egy igazán különleges, testileg és szellemileg is kihívást jelentő erőpróbán szeretne részt venni a kutyusával, annak a Hard Dog Race-en a helye!
Az először indulóknak, talán inkább a HDR Base ajánlható, hogy teszteljék magukat. 6 km hosszú pályán 16 akadályt kell leküzdeni. Akiknek pedig mindene a közös terepfutás és igazán összeszokott, sportos páros, azoknak Wild a versenye, ahol 12 km-en 22 akadályt kell maguk mögött hagyni.

Talán lesznek, akiket nem lep meg, ha azt mondom, hogy a versenyzők egy részét olyannyira elkapja a HDR életérzés, hogy a környező országokban megrendezésre kerülő versenyeken is indulnak. Jelenleg Lengyelországban, Csehországban és Németországban rendeznek versenyeket. De a tervek szerint hamarosan újabb országok, újabb helyszínek csatlakoznak.
Az erőpróbán túl ez a verseny egy szuper közösségformáló esemény. Sok új barátság szövődik itt és él tovább a hétköznapokban is. Ami nem is csoda, hiszen a résztvevők egy olyan élménnyel leszenek gazdagabbak, amit leginkább azok értenek meg, akik maguk is részesei voltak.

Aki szeretné kicsit átélni a Hard Dog Race életérzést az mindenképp nézze meg az utolsó Magyarországi Wild versenyen készült videót: https://fb.watch/dpyv7jITMy/

A PetMED by Dr.Kelen számára megtiszteltetés, hogy támogató partnerként közreműködhet a HDR programokban. Öröm részese lenni ennek a különleges közösségformáló eseménynek, ahol a természetben az „elemekkel” küzdve élvezheti az egészség adta szabadság örömét kutyus és gazdi együtt.

Köszönjük a képeket a Hard Dog Race-nek és a Fotósoknak: https://www.facebook.com/harddograce

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Cikkek:

Vigyázat, hőségriadó!

Mi emberek is nehezen viseljük ezt a kutyameleget, de négylábú barátainkra kifejezetten veszélyes lehet, ha

Top